Aktuella valpkullar

Flertalet kullar planeras denna sommar och höst 2019. Scrolla ner och läs om respektive kull nedan och hör av er till mig om ni finner något intressant. Jag ser verkligen fram emot hösten med så fina parningar på gång. Jag kommer självklart spara tikar i några av kullarna. 

Cosmic cover's Rally's Duststorm-
Annaloughan Ace

2019 02 23

Dust kan nu konstateras gått tom. Kommer omparas vid nästa vinterlöp.

Dust är en tik med stor arbetsmotor. Hon är den snabbaste tiken vi har. Hon räds aldrig några terränger, arbetar alltid in i det sista, är en bra markör, har ett bra självständigt sök, och har en fin will to please. Dust tog sitt SE(J)CH redan vid 3 år och är numera familjens jakthund. Det sköter hon med den äran på and-, kråk, trut-, kaj-, gåsjakter där hon gör sig bäst. En arg gås sätter inte stopp för henne. Hennes dotter Win är precis likadan. Känns som om inget kan stoppa dem.

Här berättar Tina mer om Sam:

Sam kommer från Nordirland och kom till mej som unghund. Han var ca 1.5 år och han har inte haft några problem att smälta in i familjen och flocken. Sam är en väldigt vänlig hund med stor arbetslust, härlig attityd och fin följsamhet.
Han arbetar kraftfullt med stort driv och jagar intensivt i markerna, en riktigt duktig viltfinnare.


Hälsoläget är jättefint.

Sam
Sam
Sam
Sam
Sam
Sam
Sam
Sam

Cosmic Cover's Bliss Dreamcatcher-
SE(A)CH SEJCH Söders BRoadwalk

2018 12 13

Catch och Messi är parade 2019 02 18, med beräknad valpning ca 20 april, med leverans veckan före midsommar. Catch är tyvärr tom. Kommer paras om på nästa löp.

Catch är en relativt ung tik, men en mogen sådan. Hon har varit mycket tidig i allt sitt arbete. Stabil och hårt arbetande men ändå med den där härliga will to please som man vill se i en ung hund. Catch är efter min Bliss som också tidigt, redan vid tre års ålder blev svensk A-provschampion. 

Till henne har jag valt en hane som jag har sett väldigt mycket av och som jag är stormförtjust i. Messi är en av Sveriges högst meriterade hanhundar som är egenuppfödd. Jag har väntat på rätt tik att använda honom på. 

Här berättar Maria mer om Messi:

Messi är en hane med stor arbetslust, härlig attityd och följsamhet. Han arbetar kraftfullt med stort driv, skyr inga terränger och jagar intensivt i markerna, men riktigt duktig viltfinnare. Han är alltid glad och vill alltid göra sitt bästa.

https://blackbound.wordpress.com/sejach-soders-broadwalk/

Hälsoläget ser givetvis mycket bra ut.

Cosmic Cover's Race All In-
FTW Burrendale fergie of caytonfell

 

2019 03 05

Finns en hanvalp otingad i denna kombination.

Har beslutat att även para Colt i år. Colt är efter Race och en mycket lovande ung hund. Hon är spontan och väldigt lätt styrd. En säker markör och väldigt stark att arbeta i olika terränger. Colt beräknas paras 7 mars med valpning 7 maj med leverans i början på juli.
Colt är dräktig.

Läs mer om Fergie:

Fergie is a strong, good looking youngster sired by Riley with an excellent pedigree.  Mark is progressing Fergie's training and he is proving a very promising dog with an eager will to learn and please.  

https://caytonfellgundogs.weebly.com/burrendale-fergie.html

https://caytonfellgundogs.weebly.com/burrendale-fergie.html