Aktuella valpkullar

2020 02 03

Yenna, Yin och Dust kan vi se är dräktiga. 
Nu väntar vi med spänning på att Mill och Catch ska uppvisa tecken.

Nu har Yenna och Yin parats och valpar föds i slutet av februari. Dust har parats och beräknas valpa i början på mars. Mills valpar beräknas födas i mitten av mars. Den sista att paras blir Catch som börjar löpa inom kort. 

Leverans på Yenna och Yin blir i slutet av april. Dust i början på maj. Mill i mitten på maj. 

Alla har blivit bra parningar och vi hoppas mycket på kommande kombinationer. 

Har ni frågor om någon kombination kan ni kontakta mig enligt kontakt på hemsidan. Ser fram emot en härlig vår.

Cosmic cover's Rally's Duststorm-
Annaloughan Ace

2020 01 01

Dust är parad 31/12 och 1/20. Valpar beräknas födas i början på mars. Endast svarta valpar förväntas. 

Dust är en tik med stor arbetsmotor. Hon är den snabbaste tiken vi har. Hon räds aldrig några terränger, arbetar alltid in i det sista, är en bra markör, har ett bra självständigt sök, och har en fin will to please. Dust tog sitt SE(J)CH redan vid 3 år och är numera familjens jakthund. Det sköter hon med den äran på and-, kråk, trut-, kaj-, gåsjakter där hon gör sig bäst. En arg gås sätter inte stopp för henne. Hennes dotter Win är precis likadan. Känns som om inget kan stoppa dem.

Här berättar Tina mer om Sam:

Sam kommer från Nordirland och kom till mej som unghund. Han var ca 1.5 år och han har inte haft några problem att smälta in i familjen och flocken. Sam är en väldigt vänlig hund med stor arbetslust, härlig attityd och fin följsamhet.
Han arbetar kraftfullt med stort driv och jagar intensivt i markerna, en riktigt duktig viltfinnare.


Hälsoläget är jättefint.

Sam
Sam
Sam
Sam
Sam
Sam
Sam
Sam

Cosmic Cover's Bliss Dreamcatcher-
Kelmagra cruise

2020 01 14

Catch löper och kommer att paras 16-18/1. Valparna beräknas födas i slutet av mars med leverans i slutet på maj.

Hon kommer att paras med Kelmagra Cruise. Detta är en parning som jag sett fram emot väldigt mycket och jag tror mycket på den. Harvey har gett otroligt friska valpar och har dessutom väldigt högt meriterade avkommor. Harvey kom på tredje plats i Danska mästerskapen 2019.

Catch är en relativt ung tik, men en mogen sådan. Hon har varit mycket tidig i allt sitt arbete. Stabil och hårt arbetande men ändå med den där härliga will to please som man vill se i en ung hund. Catch är efter min Bliss som också tidigt, redan vid tre års ålder blev svensk A-provschampion, samt samma linjer som CC Bliss Performance som har blivit SEJCH 2019.


Mer om Harvey:

http://www.batmoors.dk/hanhunde/kelmagra-cruise

SE JCH SE J(A)CH broadlaw Millie-
FTW Astraglen Baily

Mill
Mill
Cracker
Cracker

2020 01 10

Mill är nu parad med Cracker. Mill kommer att paras med en hane som jag såg redan när han var riktigt riktigt ung och precis hade landat i Danmark. Jag bara fastnade direkt. Han hade redan då natruliga egenskaper som sedan visat sig både på prov och jakt. Han heter FTW Astraglen Baily och finns i Danmark hos kennel Batmoors. En valp blir helt klart kvar i huset.

Endast gula valpar väntas. Beräknad födsel blir i mitten på mars med leverasn mitten på maj.

Astraglen Baily stamtavla: 

https://www.k9data.com/pedigree.asp?ID=885710       

Mer om Cracker:


 

Mill Cert 1 vinnare i Danmark
Mill Cert 1 vinnare i Danmark

VästLaika kull

Asta-Lids Dennis

Bling
Bling

2020 01 14

Bling har valpat och det blev 4 stycken. 2 tikar och 2 hanar. Under vecka 3-4 kontaktar vi alla blivande köpare.

Parningen är godkänd av avelsrådet för Västlaikaklubben. 

Jag väntar mig starkt arbetande hundar efter kombinationen som är den högst meriterade kombinationen i Sverige just nu på Västlaika. Bling blev årets tik trots sina unga år när hon gjorde tre fantastiska starter på vildsvinsprov med 1 pris på alla tre. Både Bling och Zack har långa ståndarbetestider och vi förväntar oss Västlaikor av längre jakttyp.

Både Bling och Zack var kvalificerade till Laikaklubbens vildsvinsmästerskap. Tre tikar och tre hanar kvalificerade sig under 2019. Tyvärr kunde jag inte starta Bling p g a valpplanerna och hoppas kunna kvalificera oss kommande år. 

Bling o Lids Dennis
Bling o Lids Dennis
Bling
Bling

Cosmic Cover's Legal Love-
Labdom Poacher

Paula o Yin
Paula o Yin
Poacher
Poacher

2020 01 01

Yin är parad och valpar väntas i slutet på februari.

Yin är efter Ripp som i sin tur är efter min vinstrika Bliss, CC Cotton Field. Jag parade Bliss med Poacher och är så nöjd med den kullen och därav vill jag göra en snarlik parning med Yin. Jag fick tyvärr ingen avkomma efter Poacher och Bliss och är väldigt angelängen om att ha kvar dess linjer.

Yin har ett första pris i NKL och alla hälsotester är ok.
Poacher är DK FTCH i Danmark och har vunnit Danska Retrievermästerskapet. Han har en gedigen meritlista och har en god hälsostatus. Han har gett mycket fina avkommor. Jag ser verkligen fram emot kombinationen och tror att det blir starka och trevliga jakthundar.

Om Poacher:

https://beechbrook.dk/labdom-poacher

 

Cosmic Cover's Rally´s Pastill-DKBRCH DKWTCH SE J(A)CH frank in greenwood

2020 01 01

Yenna är parad med Kaos och beräknad valpning är i slutet på februari. Yenna paras med fina Kaos som jag själv har dömt och sett på ett A-prov i Sverige. Kaos var en hane som jag tyckte gjorde ett naturligt arbete och fullföjlde proven i svår terräng. Han är en relativt liten hane och till Yenna blir det en bra match.

Yenna är en fodertik efter Rally. 

Jag tror jättemycket på den här kombinationen och hälsomässigt så ser det väldigt bra ut.

Mer om Kaos:

Jon och Kaos vinner A-prov i Skåne
Jon och Kaos vinner A-prov i Skåne