JAKTLABRADOR

2022 01 22

Under slutet av 2021 och början av 2022 planeras följande tikar att paras:

Yin (en fodertik) efter CC Endless Dramaqueen (som är efter SEJCH CC Cotton Field-SEJ(J)CH Justlike Edgar Davids) och SE J(A)CH C.I.T. DK JCH NORD JCH FI J(A)CH Blackthorn Bion. Yin har 1 pris i NKL. Yin är tom och det blir tyvärr inga valpar!!

Catch-2022 01 22 Catch löper och paras inom kort.

Colt-Colt parad och beräknas valpa 2022 02 25

Fly har börjat löpa och kommer att paras inom kort. (en gul fodertik), CC Win Call Of Nature, är efter CC Sophisticated Dust och FTCH Drakeshead Calicio. Cal är en hane som bor i Danmark och som i september 2021 vann ett two days stake i UK och kvalificerade sig därmed till IGL (International Gundog League).

Mill-Är parad 2022 01 03 och beräknas valpa 2022 03 06.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VÄSTSIBIRISK LAIKA

2022 01 22. Bling har valpat. Se mer information, se nedan.

Alla förfrågningar har försvunnit så ni som har mailat vänligen skicka ett nytt mail till mig.

 

Är du intresserad av en valp så sänd i första hand ett mail. Vi tar en första kontakt därvid. Svarar jag inte direkt så bara vänta så får du ett svar. Annars så skickar du ett mail igen. 

Om du ringer är det inte säkert jag kan ta telefonen, skicka ett sms om det är viktigt. 

Jag tar kontakt med ALLA köpare framöver. 

---------------------------------------------------------------------------------

jaktlabrador

Cosmic cover's legal Love-SE J(A)CH Carmals Keen Art

Yin och Paula 1 NKL
Yin och Paula 1 NKL
Art
Art

2022 01 12

Yin är tom och det blir tyvärr inga valpar!!

Yin är en tik som bor hos Paula och Karol. Hon bodde hemma hos mig tills hon var 1 år och grundtränad. Yin är extremet lättlärd, en superb markör, härlig att ha kring fötterna och fungerar bra i hela flocken när hon kommer hem till mig. Yin är efter Ripp som är en starkt jagande tik som används till både klövvilt och fågeljakt. Hon har en mentalitet som få retrievers har. Ripp i sin tur är efter Bliss, SE J(A)CH Cosmic Cover's Cotton Field som var en fantastisk tik på alla sätt och vis. Min första FT champion och också den tik som jag vann ett CACIT med. Läs mer om Bliss på hennes sida.

Yins kullbror CC Last Liberty arbetar inom polisen och har gjort ett superbt arbete som krimsökshund och löst flera komplicerade fall. Finns mer att läsa om Emmeth på polisens FB sida.

Art är en stark arbetande hund med alla de egenskaper som jag söker i en hanhund. Ni kan kika mer om honom på denna länk: https://www.carmals.se/carmals-keen-art/ 

Art har många fina avkommor efter sig med en fantastisk statistik. 

Vid dags datum har kullen har ett index på ED 104 och HD 99 via SKK.

---------------------------------------------------------------------------------

Cosmic Cover's Race All In-Copperbirch lancelot

Colt
Colt
Lance
Lance

2021 12 27

Colt är parad och valpar väntas i slutet av februari 2022.

Colt är rakt igenom en fantastisk tik. Hon är följsam, tyst, lyhörd, en bra markör, räds inga terränger och spontan i all apportering. Däremot har både hon och Catch hamnat mittemellan livet och träning. Jag har själv under tiden sen de föddes genomgått operationer och det har sannerligen satt käppar i hjulet för deras meritering. Jag har tagit beslutet att de båda ej ska tävlas mer utan blir jakthundar fullt ut med allt vad det innebär.

Den här kombinationen har jag velat göra ett tag eftersom att jag sett många fina hundar efter Lance.

Index för provparning: ED 108 och HD 107.

Läs mer om Colt under hennes flik. 

Mer om Lance här: http://www.minnows.se/

---------------------------------------------------------------------------------


Cosmic cover´s Bliss Dreamcater-Copperbirch Lancelot

Bliss
Bliss
Lance
Lance

2021 01 22

Catch löper och kommer paras inom kort.

Catch är en behaglig tik att ha med sig. Man märker knappt av henne och hon är väldigt duktig på jakterna. Catch är en sjujäkla markör, räds inga svåra terränger, lyhörd och spontan i sin apportering. Förra säsongen var Catch utlånad och nu har vi jobbat ihop oss igen. Läs mer om henne under hennes flik.

Däremot har både Colt och Catch hamnat mittemellan livet och träning. Jag har själv under tiden sen de föddes genomgått operationer och det har sannerligen satt käppar i hjulet för deras meritering. Jag har tagit beslutet att de båda ej ska tävlas mer utan blir jakthundar fullt ut med allt vad det innebär.

Index på SKK för kombinationen är ED 103 och HD 105

Läs mer om Lance på: http://www.minnows.se/


Mer infomation om Lance kommer inom kort.

SE J(J)CH SE J(A)CH Broadlaw Milli-FTCH Astraglen Bailey

Mill Cert i Danmark
Mill Cert i Danmark
Cracker
Cracker

2022 01 07

Mill är parad med Cracker den 2022 01 03 och beräknas valpa 2022 03 06.

Jag planerar att para Mill en sista gång med Cracker. Den kombinationen är gjord tidigare och det blev endast tre tikar, där jag själv inte behöll en. Avkommorna är så pass trevliga och fina att jag vill göra om kombinationen i förhoppning att kunna spara något själv. Det här blir en av de högst meriterade kullarna som jag någonsin haft. 

Cracker har vunnit två FT i Danmark med Cert och är därmed FTCH. Han har blivit tredjevinnare med CK två gånger. Han är en härlig hanhund som jag följt sen unga år. Jag hade ögonen på honom direkt hos Tomas och Iben då han uppvisade väldigt fina egenskaper redan som ung. Det är viktigt för mig.

Mill är för mig en komplett tik. Vänlig, lugn, gosig, vill vara till lags, men ändå en jaktmaskin. Hon kan växla i tempo och verkligen naturligt anpassa farten till terrängen vilket gör en retreiver väldigt effekt

Läs mer om Mill på hennes sida.

Mer om Cracker:

Call name:"Cracker"
Gender:M
Color:Yellow
Country of origin: United Kingdom
Country of residence: Denmark
Registration: FCI DK11490/2017
Breeder: N. Carville
Owner: Iben og Thomas Plamboeck
Microchip/Tattoo  #986112100030783
Web site:http://www.batmoors.dk
Hip clearance: FCI A
Eye clearance: clear (09/2017) & (01/2021)
Elbow clearance: FCI 0
Thyroid clearance: SD2 Clear
prcd-PRA status: Clear
EIC status: Clear
CNM status: Clear
STGD-PRA Clear

Länk till Batmoores hemsida: http://batmoors.dk.linux21.curanetserver.dk/hanhunde/

Iben beskriver Cracker såhär: 

Astraglen Bailey er hentet i Irland som hvalp. Hans fine kaldenavn fik han da han boede ved gode venner i England, til vi måtte transportere ham hjem. “han minder om farven på den gode engelske Kiks” og deraf kælenavnet.
Vi var rigtig interesseret i at få en hvalp efter FTW Dunamoira Fay, som er en rigtig smart tæve, der afstamningsmæssigt går tilbage til stærke Irske og Skotske linier.
Cracker er den “ordentlige” i klassen. Han elsker at arbejde og vil meget gerne være i samarbejde med fører. Han er den absolut mest stoplydige hund vi har haft og det kommer han med som noget helt naturligt.
Cracker er super smart, hurtigt og kan sine linier. Markerer godt og er fin til at hunte et område. En fryd for øjet.
 

---------------------------------------------------------------------------------

Cosmic Cover's Win's Call of nature-Tullya Jake

Fly
Fly
Thor
Thor

2021 01 22 

Fly löper och kommer paras inom kort.

Fly planeras att paras på kommande löp. Den tilltänkte hanen är Tullaya Jake, en hane som jag har haft span på i många år. Thor är en irländsk import som ägs av Lotta Fornås. Han är en kraftfull hane som innehar alla de egenskaper som jag vill ha i en retriever. 

Bra markeringsförmåga, stark dådkraft, spontan på allt vilt och en mycket god viltfinnare.

Index på kullen är: HD 100 ED 104

Thor
Thor

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

västsibibirisk laika

SE J (VLÖ) ch Asta  -  SE J (LÖ) ch Känneparkens messi

Bling
Bling
Messi
Messi

2021 01 22

Bling har valpat. Det blev 1 hane och 3 tikar. Återkopplar till alla valpköpare ca mitten på februari. Det är en hel del förfrågningar, så om det tar någon dag extra så hoppas jag att ni har tålamod. 

Alla förfrågningar har försvunnit så ni som har mailat vänligen skicka ett nytt mail till mig.

Bling löper och kommer att paras med Messi, Känneparkens Messi. 

Messi har tagit sina 3 ettor på löshundsprov på älg. Eventuellt har han fått så höga poäng att det kommer räcka till SM. Hans far och halvbror är dessutom uttagna till vildsvins SM i vinter. Detta kan bli en mycket spännande kombination att se fram emot.

Mer info om både Bling och Messi kommer inom kort.

Bling blev 2019 årets laikatik och då skrev vi om henne såhär:

Årets Västlaikatik.
Heter Asta i stamtavlan men kallas för Bling.
Född: 2016-06-16.
u. Dunklets Senta e. Holmseryds Norris.
Höfter: A. Armbågar: UA. Utställning Unghundsklass: Excellent.
 
Bling är en lugn och trevlig hund hemma, men i skogen är det fullt ös. Hon är otroligt snabb, alert, har en stark vilja att söka och finna vilt samt att hon är väldigt smidig. Redan i ett tidigt skede visade det sig att hon hade stor potential att utvecklas och kunna bli en bra komplett ställande jakthund.
 
Ambitionen och målsättningen har varit att låta henne jaga rovvilt och vildsvin. Det har skjutits en hel del med grävling och vildsvin för henne, men även mård och mink. Bling är inte för skarp utan gör det som krävs för att få stopp på viltet för att sedan backa undan och stånda.
 
När Bling var mellan ett och ett halvt års ålder sköts flera vildsvin, samt även några skapliga galtar, på fast stånd efter rätt ihärdiga arbeten. Sedan dess har det fortsatt.
 
Eftersom vi jagar i förhållandevis glesa älgmarker så har det inte varit prioriterat att få henne att jaga älg. Bling har bara jagat älg en gång som var ett upptag på ca 700 m. Det var först fast stånd sedan gångstånd och åter fast stånd varefter Jörgen smög in och kunde se att hon skällde på en älgkviga. Hon jobbade på riktigt bra och jag lyckades inte kalla av utan det blev sken och gångstånd på någon km förbi Åza. Det blev därefter stopp i en ungskog och det konstaterades att hon funnit vildsvin där tre vildsvin sköts för henne. Vikterna på vildsvinen var från 55 - 115 kg. Två på fast stånd och ett på gångstånd.
 
Bling imponerade i relativt ung ålder med att träa en mård i mörker på frisök. Avståndet var ca två km från släpp till ståndplats och hon skällde på riktigt bra. Detta trots att mården satt högt upp i en tall och det tog ett tag att ta sig till platsen.
 
Vid sitt andra år hade hon utvecklats tillräckligt bra för att låta henne få chansen att starta på prov. Vid två år och åtta månader tog hon tre raka ettor inom ett par veckors tid på vildsvinsprov: 75,5 p. 75 p. 87,5 p.
 
I skrivande stund är vi på björnjakt och hon verkar vara skapligt sugen med ett rätt rejält förföljande. Med lite tur och såklart lite stolpe in kan det förhoppningsvis bara vara en tidsfråga innan första björnen ligger. Jakten i framtiden med Bling ser ljus ut.


Såhär skriver Thomas om Känneparkens Messis jaktegenskaper:
 
Messi har ett grymt sök, brukar ligga på 15-20 km/t.
De första sökturerna brukar vara 2-300 meter sen ökar han, och det blir oftast bortåt kilometern och däröver. Hittar han inget kommer han alltid tillbaka och vi går mot nya marker.
När han hittar älg blir det oftast ståndskall direkt.
Inkallning och lydnad är fantastisk, och han är enkel att vissla in på långt håll om han har hittat fel djur. Inkallningen kan vara svårare om han jagar på ensam kalv då det är alldeles för kul för att komma till husse. Då kan det ta uppemot timmen innan kommer tillbaka.
Skenar älgar brukar han släppa efter 1-3 km och komma tillbaka. Om älgen är skadad eller påskjuten släpper han inte förrän den ligger eller blir inkallad. Så han är riktigt effektiv på eftersök och har hittills tagit rätt djur på alla eftersök. Har även gått några eftersök på vildsvin med lyckade resultat.
De två sista åren har det skjutits över 20 älgar för Messi, varav två kapitaltjurar.
Har även skjutits några vildsvin både på ståndskall och på förföljande.
Stora grisar kan han vara lite avvaktande på då han blev ordentligt skadad vid 1,5 års ålder.
Det finns inte mycket gris i våra trakter men när han väl kommer på dem blir det bra jakt.
Har gått fem löshundsprov på älg med ett 2a pris där han jagade gris i tre timmar innan vi hittade älg, och fyra raka 1a pris, det sista på kvalet till älghunds SM.


Stamtavlan för parningen ser ni via denna länk:

https://hittaalghund.se/stam_sim.asp?Regnr_H=SE17993/2018&Regnr_T=SE43882/2016

https://hittaalghund.se/stam_sim.asp?Regnr_H=SE17993/2018&Regnr_T=SE43882/2016
Messi
Messi
Messi
Messi
Bling
Bling
Bling
Bling