Aktuella valpkullar

Flertalet kullar planeras denna vår 2019. Scrolla ner och läs om respektive kull nedan och hör av er till mig om ni finner något intressant. Jag ser verkligen fram emot våren med så fina parningar på gång. Jag kommer självklart spara tikar i några av kullarna. 

Broadlaw Millie-Abergowans Conner

Broadlaw Mille, Mill, är parad med Abergowan Conner, Jake. Valparna beräknas födas 4/1. Valparna är födda och det blev i dagsläget en gul tik. Tingad. Beräknad leverans blir 1 mars 2019.

Mill är en tik av mindre typ. Lung, balanserad och arbetar med stor koncentration. Hon har mycket god markeringsförmåga. Hon räds inga terränger och vill alltid göra det bästa hon kan. Under 2018 vi tagit CERT, fått Exellent, 1 pris, på RM och 5:e placering, samt även tagit två EKL 1 pris på B-prov samt gjort ett godkänt praktiskt prov. 

Camilla om Jake: Jake är trevlig,vänlig, stabil och väldigt väl balanserad. Otroligt lyhörd och helt tyst och lugn i all väntan. Jake är mycket stilfull och noggrann i allt han gör. Används på jakter. Vi vann SGL Field trial Novice på S:t Markie den 13/10. Vi har också startat i England, men åkte ut på sista apporten. Jake och Camilla vann också SGL:s mästerskap 2018.

Vinner SGL Novice
Vinner SGL Novice

Cosmic cover's Rally's Duststorm-
Annaloughan Ace

2019 02 23

Dust kan nu konstateras gått tom. Kommer omparas vid nästa vinterlöp.

Dust är en tik med stor arbetsmotor. Hon är den snabbaste tiken vi har. Hon räds aldrig några terränger, arbetar alltid in i det sista, är en bra markör, har ett bra självständigt sök, och har en fin will to please. Dust tog sitt SE(J)CH redan vid 3 år och är numera familjens jakthund. Det sköter hon med den äran på and-, kråk, trut-, kaj-, gåsjakter där hon gör sig bäst. En arg gås sätter inte stopp för henne. Hennes dotter Win är precis likadan. Känns som om inget kan stoppa dem.

Här berättar Tina mer om Sam:

Sam kommer från Nordirland och kom till mej som unghund. Han var ca 1.5 år och han har inte haft några problem att smälta in i familjen och flocken. Sam är en väldigt vänlig hund med stor arbetslust, härlig attityd och fin följsamhet.
Han arbetar kraftfullt med stort driv och jagar intensivt i markerna, en riktigt duktig viltfinnare.


Hälsoläget är jättefint.

Sam
Sam
Sam
Sam
Sam
Sam
Sam
Sam

Cosmic cover's rally's reaction-
drumgoose connemara

Race, Cosmic Cover's Rally's Reaction parades med Drumgoose Connemara den 7/1. Valparna beräknas födas 11/3 med beräknad leverans 1/5. 

Race är en tik av normal storlek. Hon är en hund med stor will to please, men har samtidigt en god förmåga att arbeta självständigt när behövs. Hon är en bra markör. Numer används hon mest på jakt där hon trivs bäst. Race deltar på andjakt, fasanjakt, rapphönsjakt, duvjakt, gåsjakt och kråk- och trutjakt. Race är en oerhört snäll tik som alltid vill göra sitt bästa. Race är en hårt arbetande retriever och att kasta sig in i ett törnesnår och leta en fasan är inga problem.


Här berättar Liselott mer om Thomas:

Thomas kommer från Billy Lundy på Nordirland. Han är en vänlig och lättförd hund med en stor portion will to please. Stark och snabb i sitt arbete med en näsa utöver det vanliga. Thomas har en stor passion för vatten, arbetar där snabbt och kraftfullt. Han används på fågeljakter. Thomas har en bror som gjort mycket bra ifrån sig på prov i UK.
 
Givetvis ser hälsoläget för båda föräldrarna bra ut.

Leverans beräknas till mars 2019. 

Cosmic Cover's Bliss Dreamcatcher-
SE(A)CH SEJCH Söders BRoadwalk

2018 12 13

Catch och Messi är parade 2019 02 18, med beräknad valpning ca 20 april, med leverans veckan före midsommar.

Catch är en relativt ung tik, men en mogen sådan. Hon har varit mycket tidig i allt sitt arbete. Stabil och hårt arbetande men ändå med den där härliga will to please som man vill se i en ung hund. Catch är efter min Bliss som också tidigt, redan vid tre års ålder blev svensk A-provschampion. 

Till henne har jag valt en hane som jag har sett väldigt mycket av och som jag är stormförtjust i. Messi är en av Sveriges högst meriterade hanhundar som är egenuppfödd. Jag har väntat på rätt tik att använda honom på. 

Här berättar Maria mer om Messi:

Messi är en hane med stor arbetslust, härlig attityd och följsamhet. Han arbetar kraftfullt med stort driv, skyr inga terränger och jagar intensivt i markerna, men riktigt duktig viltfinnare. Han är alltid glad och vill alltid göra sitt bästa.

https://blackbound.wordpress.com/sejach-soders-broadwalk/

Hälsoläget ser givetvis mycket bra ut.

Cosmic Cover's Race All In-
FTW Burrendale fergie of caytonfell

 

2019 03 05

Har beslutat att även para Colt i år. Colt är efter Race och en mycket lovande ung hund. Hon är spontan och väldigt lätt styrd. En säker markör och väldigt stark att arbeta i olika terränger. Colt beräknas paras 7 mars med valpning 7 maj med leverans i början på juli.

Läs mer om Fergie:

Fergie is a strong, good looking youngster sired by Riley with an excellent pedigree.  Mark is progressing Fergie's training and he is proving a very promising dog with an eager will to learn and please.  

https://caytonfellgundogs.weebly.com/burrendale-fergie.html

https://caytonfellgundogs.weebly.com/burrendale-fergie.html